V-D

Project type: 
Klant: 
Renovatie van een ééngezinswoning tot een woning met twee appartementen.
Start werf: 
September 2009
Einde werf: 
Juli 2010
Details: 

Een bestaande herenwoning met tandartspraktijk en conciërgewoning werd opgedeeld tot een meergezinswoning. De niet ingerichte zolderruimte op de 2de verdieping werd samen met de bestaande slaapkamers op dit verdiep, omgebouwd tot een groot dakappartement met klein terras. Hiertoe werd de ganse dakbedekking vervangen, de houten draagstructuur verstevigd en een grote dakuitbouw aan de achterzijde toegevoegd.

De conciërgewoning werd volledig vernieuwd en uitgebouwd tot een ruim 2-slaapkamerappartement met groot terras. Beide appartementen kregen een afzonderlijk toegang via een nieuw trap die tussen de conciërgewoning en het hoofdgebouw werd opgetrokken.

Elk appartement beschikt over zijn eigen technische uitrusting (cv, verluchting, meters). Extra zorg werd besteed aan de akoestische isolatie ter hoogte van de vloer van het dakappertement. De herenwoning met tandartspraktijk werd behouden, maar de slaapkamers op het 2de verdiep werden afgesplitst en toegevoegd aan het dakappartement. De overblijvende delen van de blinde zijgevel van het hoofdgebouw werden bekleed met gevelpleisterwerk.